Ez a weboldal COOKIE-kat használ!
x

Kisfái Ökokert leírás

Az ORGANICUM-mal jelzett növényi tápanyagok, növényi vagy alga eredetűek, nagy tisztaságú alapanyagokból készülnek, melyeket a nemzetközi termesztési gyakorlat és minősítő szervezetek az ökológiai/organikus/ bio termesztésben kiválóan megfeleltnek és javasolhatónak találtak.

Az ORGANICUM növényi tápanyagok alkalmazása, hatékonyságuk révén, olyan hozzáadott értéket képviselnek, hogy szerves részét képezik minden olyan konvencionális termesztés technológiának is, melynek célja a versenyképes gazdálkodás mellett:  a tiszta, szermaradék-mentes, jó minőségű és piacképes kertészeti termék előállítása.

Kisfái Ökokert

Ökokertünk minősített biokertészet, tanúsítását a Biokontroll Hungaria Kft végzi.

Biokontroll minősítő tanúsítvány letöltése 

A biogazdálkodás (más néven: ökogazdálkodás, organikus gazdálkodás) olyan gazdálkodási forma, mely szerves trágyázáson, biológiai növényvédelmen és természetes biológiai ciklusokon alapul, a szintetikus műtrágya és (szintetikus) növényvédő szerek teljes körű mellőzésével.

A biogazdálkodás előnye a mikroelemekben, vitaminokban, íz- és színanyagokban gazdag, káros anyagoktól mentes zöldség és gyümölcs.

Míg a szokványos gazdálkodásban a károkozók elleni védelem érdekében (a növény immunrendszerét gyengítve) rovarölő, gombaölő, gyomirtó szereket és műtrágyákat használnak, addig a biogazdálkodásban a megelőzésé a főszerep, a növény immunrendszerének erősítése a cél. Ezért például nem szabad olyan növényeket egy területre, egymás után ültetni, melyeket azonos károkozók pusztítanak. Bizonyos készítmények a biogazdálkodásban is engedélyezettek, közülük csak olyanokat használunk, melyeket természetes összetevőkből állítottak össze, káros szermaradékot egyáltalán nem hagynak.

Hozamfokozásra műtrágyát, antibiotikumokat nem használunk, génmódosított növények (GMO) termesztése teljesen kizárt.